Ingredienser:
75 gr melis
5 eggeplommer
2 vaniljestenger
½ dl melk
4 ½ dl fløte

Ca 6 ss sukker til karamellisering.

Fremgangsmåte:
Varm forsiktig fløte, melk og splittede vaniljestenger ( splitt stengene langs midten ,bruk en teskje og skrap ut frøene, bruk både frø og stenger ) i en kjele ( helst tykkbunnet ), nesten til kokepunktet. Ta kjelen av varmen. Pisk eggeplommene og melis sammen for hand, til det blir lett og lysegult. Ta opp vaniljestengene. Tilsett den varme melk/fløteblandingen i eggedosisen under stadig omrøring til alt er jevnt blandet. Varm så alt mens du visper hele tiden over svak varme til det såvidt når kokepunktet, og det begynner å tykne litt .Dersom du er uheldig og blandingen klumper seg kan du sile blandingen gjennom et dørslag. Ta det av platen og fordel røren i små porsjonsformer.
Sett formene i en langpanne og hell på så mye varmt vann at det er halveis opp på formene. Stek midt i ovnen på ca 100 grader ca 1 time til de såvidt er stivnet – ikke la overflaten få farge.
Dersom du ikke setter kjelen tilbake for å få blandingen opp mot kokepunktet for annen gang, kan du steke formene på 120 grader ca 2 timer i stedenfor den korte steketiden. Resultatet blir det samme.
Før servering, dryss på Demerara- eller brunt sukker og karamelliser sukkeret med skibrenner. Formene kan også settes under grillen til sukkeret smelter og blir gyllent. Pass godt på.

PS: Bruk sukker som er laget av sukkerrør ikke roer, det gir best resultat når det smeltes. Server alene eller med litt frisk frukt.