Ingredienser
5 eggehviter
200 gr. malte mandler
200 gr. melis
Krem/is:
5 eggeplommer
150 gr. sukker
Eggeplommer og sukker vispes sammen med det samme eggene er skilt.
Tilberedning
½ liter fløte, piskes til krem. Bland i 4 hakka daim (2 dobble),litt kaffe og lignende.(Istedenfor daimsjokolade kan du ha i molte- eller jordbærsyltetøy, sløyf da også kaffen men ha i litt moltelikør.)
Mandelbunnen settes på et fat med kanten på forma rundt.
Hell isen over og frys.
Tas opp ca. ½ time før den skal spises. Kanten på forma tas av, og kaken kan pyntes med litt krem, reven sjokolade eller frukt.
Svarer gjerne på det der jenter:)
Dere skal stivpiske eggehviter og vend inn melis og malte mandler.
Ha deigen over i en smurt form (24 cm) og stek ved 160 ºC i ca 1 time, midt i stekeovnen .
Avkjøl bunnen i kakeformen
Håper det hjalp.
Mvh Kent
Det står heller ikke hvor lenge bunnen skal stekes
Hei!
Jeg lurer på hvorfor det ikke står i oppskiftene hvor kaken skal stekes, nederst eller på miderste rille? For vi som baker skjeldent er det ikke alltid like logisk å vite hvor den skal stekes.
Mvh Marit