Ingredienser: 2 dl bjørnebær 2 dl rips 2 dl blåbær 2 stk lime 2-4 dråper stevia dråper 4 dl yoghurt naturell Tilberedning: Legg de friske bærene i fryseren en time før tilberedning. Hold av noen fine bjørnebær og rips til pynt. Porsjoner: Til 2 personer

Mer om DEN GODE LILLA – SMOOTHIE MED STEVIA

Smoothies er en fantastisk måte å tilføre kroppen din både vitaminer og nødvendige næringsstoffer på. Dersom du først og fremst er på utkikk etter en deilig, søt og forfriskende drikke, så er «Den gode lilla – Smoothie med Stevia» midt i blinken for deg.

Stevia er et naturlig søtningsmiddel som kommer fra planten Stevia Rebaudiana. Fordelen med Stevia fremfor for eksempel sukker, er at den er kalorifri og ikke påvirker blodsukkernivået, noe som gjør den til et utmerket alternativ for diabetikere eller de som ønsker å redusere sukkerinntaket. I tillegg gir Stevia en søthet som er opptil 300 ganger sterkere enn sukker. Smoothie med Stevia er dermed en fantastisk måte å tilfredsstille søtbehovet på en sunn måte.

«Den gode lilla» er navnet på en smoothie som skaper oppmerksomhet med sin intense, lilla farge. Fargen kommer av blåbær, noe som gjør denne smoothien til en antioksidant bombe. Blåbær er kjent for sine antioksidanter, og når du kombinerer dette med det naturlige søtningsmiddelet Stevia, har du en uslåelig kombinasjon av helse og smak.

Lag den ved å blande 2 kopper frosne blåbær, 1 banan, 1 kopp usøtet mandelmelk, og 1-2 ts Stevia (eller etter smak) i en blender. Bland til den er glatt og kremete, og tilsett mer mandelmelk om nødvendig til du får den konsistensen du foretrekker.

Ikke nok med at denne lilla smoothien er full av antioksidanter og naturlige søtningsmidler, den kan også bidra til å forbedre fordøyelsen. Bananen i smoothien er rik på fiber, som kjent er viktig for fordøyelsen. Samtidig inneholder mandelmelken sunt fett, noe som bidrar til bedre opptak av vitaminer.

Skjem deg selv bort med en velsmakende «Gode lilla» smoothie, forfriskende og næringsrik, uten den skyldfølelsen som følger med mange søte godbiter. Det er ingenting bedre enn å kunne nyte noe som smaker godt og samtidig vet at det er godt for kroppen. Ta steget til et sunnere liv med «Den gode lilla – Smoothie med Stevia». Du vil ikke angre.