Det britiske kjøkkenet er vel ikke det kjøkkenet her i verden som har fått det beste ryktet. Snakker man om gourmetmat er det vel gjerne kjøkken som det franske eller italienske som blir trukket frem. Det britiske er på en måte ikke nevneverdig.
Og etter min mening i hvert fall så blir dette veldig feil. Tradisjonelt så er vel kanskje ikke den britiske maten den mest pyntede og jålete. Men hva gjør vel det når de er ærlige, reale porsjoner med velsmakende mat. Stikk innom en restaurant som serverer britisk mat neste gang du er innom England. Bestill deg en porsjon med stek og Yorkshirepudding. Eller avslutt måltidet med en dessertpai som disse engelskmennene er så kjent for.

Har du ikke tid til restaurantbesøket, så stopp i hvert fall ved en Fish and chips butikk og kos deg med en himmelsk versjon av begrepet fastfood. Nylig friterte potetstrimler i alle tykkelser som du heller litt eddik, malt eller løkeddik, over sammen med litt salt. Og på toppen et stort stykke fritert fisk. Som regel av torsk, men andre fiskeslag serveres også. Et deilig stykke fisk med et knasende skall av friteringsdeig ytterst.

Og noe nymotens rett er dette ikke. Er du bevandret i engelsk litteratur er det vel sannsynlig at du har lest Oliver Twist, skrevet på første halvdel av 1800 tallet. Der nevnes det blant annet en fritert-fisk-butikk.
Skulle jeg finne noe negativt å si om Fish and chips så må det være at jeg er litt skuffende at de har måtte slutte å servere den i avispapir.

Den engelske frokosten har jeg skrevet om før, og skal ikke gjenta den nå. Et annet måltid jeg derimot vil skryte litt av er The English afternoon tea. Et nydelig lite ettermiddagsmåltid med småretter som scones, smørbrød og litt søtt.
Og med det måltidet kan man spise middag senere på kvelden og vinke farvel til kveldsmaten.
Nei, ta deg en tur til Storbritannia og prøv ut det britiske kjøkken. Tipper at du vil bli positivt overasket.
Selv kunne jeg skrevet mye om merkelige ting og episoder jeg har opplevd på de britiske øyer. Men en ting har jeg ikke opplevd, og det er å oppleve sult under besøkene.