Ingredienser:
6 hardkokte egg 3 ss majones 2 ts Dijon-sennep noen dråper tabasco 1/4 ts chilipulver 1 ts sitronsaft 2 ss finhakket dill strimlet rød chili

Fremgangsmåte:
Skrell eggene og del dem i to på langs. Ta ut plommene og bland i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Fyll eggehvitene med blandingen og pynt med strimler av chili.

Mer om Devilled eggs

Devilled egg, kjent som «djevleegg» på norsk, er en populær matrett kjent på tvers av mange kulturer og regioner. Selv om mange er kjent med disse krydrede, fylte eggene, er det mange interessante fakta om dem som folk kanskje ikke vet om.

Opprinnelsen til devilled eggene kan spores tilbake til det gamle Roma, hvor de pleide å servere dem som en forrett på festlige måltider. Faktisk ble resepten for devilled egg først registrert i en romersk kokebok for tusenvis av år siden. I disse gamle oppskriftene var eggene fylt med en blanding av krydder, urter og sauser, som i stor grad ligner på moderne versjoner.

Devilled egg har gått gjennom mange endringer gjennom tidene. For eksempel, under det 13. århundre i Spania, ble devilled eggene pyntet med forskjellige krydder og til og med fargede med planteekstrakter for å gi dem distinkte og friske farger. I det 18. århundre, i Frankrike, begynte man å tilsette ulike ingredienser for å gi eggene en kremet konsistens.

I dag er det mange variasjoner av devilled egg over hele verden. Forskjellene ligger hovedsakelig i fyllet. For eksempel, i USA er sennep og majones vanlige ingredienser i fyllet, mens i India kan det inkludere krydder som karri og koriander. I mange østeuropeiske land foretrekkes rødbeter for å gi fyllet en livlig, rød-fiolett farge.

Alt i alt, er devilled egg en alsidig og dyp forgrenet matrett som fortsetter å utvikle seg. Til tross for forskjellige variasjoner, gjenstår kjernekomponentene av hardkokte egg fylt med en krydret, smakfull blanding. Dette er den grunnleggende formelen som har gjort devilled egg til en favoritt over hele verden – en favoritt som sannsynligvis vil fortsette å glede folk i mange generasjoner fremover. Uansett hvor de serveres eller hvordan de er lagd, har devilled egg vist seg å være en tidløs klassiker på nesten alle kjøkken.