Ingredienser
4 dl melk 1 ts vaniljesukker 4 eggeplommer 1/2 dl sukker 1 ss maisenna.
Tilberedning
Kok opp melk med vanilje. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe litt av den kokende melken i eggedosisen. Ha alt i kjelen, også maisenna. Rør hele tiden til den blir tykk. Den skal ikke koke. For at ikke kremen skal renne, kan du ha i en plate eller to med gelatin.

Mer om Eggekrem

Eggekrem er et populært tilbehør i mange bakverk, men det er mye mer til denne deilige desserten enn det man kanskje først kan tro. Eggekrem har en lang, rik historie og et uendelig potensial for tilpasning, noe som gjør det til en yndling blant både profesjonelle bakere og hjemmelagde dessertentusiaster.

Opprinnelsen til eggekrem går tilbake til det middelalderske Europa, der varierte teknikker for å blande egg og sukker ble brukt for å lage dekadente desserter. I dag er det mange forskjellige måter å lage eggekrem på, og mye av variasjonen kommer fra de mange forskjellige kulturene som har tilpasset denne eldgamle oppskriften til sine egne lokale smaker. For eksempel blir eggekrem ofte laget med vaniljestang i Frankrike, mens det i noen deler av Italia blir tilsatt sitronskall for en frisk, syrlig vri.

I Norge er eggekrem en fast del av påskefeiringen, og brukes i det svært tradisjonelle påskebaket, som for eksempel ‘påskeharer’. Det er vanlig å lage eggekrem fra bunnen av, og det finnes mange oppskrifter å velge mellom. En basisversjon består av egg, sukker, melk og vanilje, men det er også mange variasjoner å prøve ut. Noen foretrekker å bruke fløte i stedet for melk, mens andre liker å gi kremen et lite hint av rom eller brandy for en sofistikert smak.

Når det gjelder å lage eggekrem, er det noen nyttige teknikker å huske på. En av de viktigste er å vispe eggene og sukkeret sammen før du tilsetter varm melk eller fløte. Dette forhindrer at eggene koagulerer og gir en silkemyk krem. En annen nyttig teknikk er å tørke vaniljestangen i ovnen før du bruker den i eggekremen. Dette fremhever vaniljens naturlige sødme og gir en dypere smak.

Eggekrem kan nytes på mange forskjellige måter. Det kan brukes som fyll i wienerbrød, eplekaker og muffins, kan serveres som dessertskål, eller til og med brukes som topping på iskrem eller frukt. Noen liker å toppe den med karamellsaus eller friske bær, mens andre foretrekker å nyte den i sin enkleste form, ganske enkelt innpakket i en myk bokhvete- eller potetpannekake.

Kort sagt, eggekrem er en velsmakende og allsidig del av mange oppskrifter, og er enda bedre med en liten praktisk kunnskap og noen få spesielle ingredienser. Dette er bebudansen av denne kremete spesialiteten, og vi håper at du vil fortsette å utforske de mange fantastiske måtene å nyte eggekrem på.