Ingredienser
Lag en vanlig bunn. Jeg blander pizzasaus og tacoasus og smører på bunnen. Så steker jeg kjøttdeig sammen med løk og paprika (og evt. andre grønnsaker. Så tilsetter jeg en pose med Taco Seasoning og gjør somd et står på pakken (vann+koke i noen minutter) Kjøttblandingen legges på bunnen. Legg gjerne på stimler av rå løk og paprika, eller tomatskiver også.
Tilberedning
Revet ost på toppen og nachos oppå der igjen. Stek som vanlig pizza. Serveres med rømme og jalapenos.

Mer om Taco pizza

Taco Pizza er en fascinerende sammensmeltning av to populære matretter fra forskjellige kulturer: den meksikanske taco – en saftig og krydret rett, og den italienske pizza – en internasjonalt elsket rett kjent for sin enkelhet og mangfold av smaker. Dette skaper en nyskapende matopplevelse der hver bit tilbyr et avstemt utvalg av smaker fra begge verdener.

Bunnlaget til en Taco Pizza kan variere. Mens noen foretrekker klassisk, tynn, sprø pizzabunn, foretrekker andre en tykkere og luftigere bunn, ofte kjent som deep-pan eller Chicago-stil. Pizzasausen er vanligvis erstattet med tacosaus eller salsa, og pizzaen toppes vanligvis med ferske ingredienser som brukes i tacoer, inkludert kjøtt, bønner, ost, løk, tomater og til og med krydrede nachos. Etter stekningen, kan det legges til rå toppings som salat og koriander for en frisk crunch.

Uttrykket «taco pizza» kan faktisk referere til to noe forskjellige matvarer. I tillegg til pizza-versjonen, kan «taco pizza» også referere til en stor, rund taco med en bunn som ligner en pizza, toppet med alle de klassiske taco-ingrediensene. Begge versjonene er delicious og vel verdt å prøve for enhver som liker taco og pizza.

Selv om det kan virke som en nyhet, har taco pizzaen eksistert i tiår. Den først kjente Taco Pizzas ble opprettet av Happy Joe’s Pizza-kjeden i USA på 1970-tallet, og har siden blitt en matretning i seg selv, med forskjellige versjoner nå tilgjengelig i restauranter verden over. I Norge er Taco Pizza et populært alternativ på mange pizzeriaer, noe som gjenspeiler nordmenns kjærlighet til både pizza og taco.

Taco pizza gir en unik mulighet til å oppleve to forskjellige retter i èn, og serverer en smakseksplosjon som kombinerer det beste fra to forskjellige kulinariske tradisjoner. Ingen, uansett om du er taco- eller pizzaentusiast, skal gå glipp av denne fantastiske skapelsen!.