Bunn:
225g havrekjeks
100 g smør
2 ss sukker
3/4 ts kanel
Ostefyll:
450 g kremost naturell
2 dl creme fraiche/rømme
4-5 ss sukker
1/2 vaniljestang
4 egg
saften av 1 sitron
Topping:
3 dl creme fraiche el. seterrømme
1/2 vaniljestang
2 ss sukker
Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Dekk bunnen og siden i en smurt springform.
Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.
Bland sammen kremost, creme fraiche og sukker til en glatt masse i en mikser. Tilsett ett og ett egg og smak til med sitronsaft. Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha i. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i 35-40 min. Ostekaken skal fortsatt være skjelven når den tas ut av stekeovnen.
Sett ostekaken kaldt i et par timer, slik at den stivner og får en glatt kremkonsistens.
Visp sammen creme fraiche og sukker, og skrap ut frøene av vaniljestangen. Smør blandingen over den kalde ostekaken i springformen. Sett kaken i kjøleskapet til toppingen er godt avkjølt.