# 1 lakseside uten bein men med skinn – ca 1kg – fisk på ca 2 kg
# 100 gr sukker
# 60 gr salt
# grovmalt pepper – peppermix
# 1,5 dl akevitt
# ca 8 knuste einebær
# 1 bunt dill
Del laksefileten i to like deler. Plukk av det grove på dillen (det skal brukes), og finhakk resten. Bland sukker og salt. Strø litt av salt/sukker blandingen i bunnen av en firkantet/avlang form. Strø dill, peppermix og einebær. Legg den ene fiskebiten i bunnen over blandingen med skinnsiden ned. Strø blandingen over kjøttsiden og skvett litt akevitt over. Ta den siste fiskedelen og gjør det samme som forgående, men legg den med skinnsiden opp. Strø dill, peppermix og einebær over fisken. Dekk med plastfolie og legg en trefjøl over og noe som veier ca 1 kg som press. Fisken graves i ca 3 – 4 dager mens den står i kjøleskap. Den skal snues 1- en gang om dagen. Etterpå fryses fisken i min. 2 dager.
Taes opp – kuttes i pene skiver på skrå (kan med fordel kuttes halvfrossen). Rulles som en rose ved å legge 3 skiver etter hverandre.
Toast: loffskiver stikkes til ønsket form og stekes lett i klaret smør. Avkjøles – legg rosene oppå og garneres/pyntes.
Serveres med sennepsaus og kremet dillpotet.