Ingredienser:
Kjøtt:
800 g svinenakke/bog (ca. 4 skiver)
½ appelsin
1 chipotle-chili
5 fedd hvitløk
2 ts hel koriander
2 ts hel spisskummin
1 ts hel pepper
1 ss paprikapulver
2 ts maldonsalt
2 ss olivenolje
Tilbehør:
100 g cheddar
1 avokado
½ lime
1 fedd hvitløk, hakket
½ rødløk
100 g svarte kokte bønner
3 plommetomater
1 vårløk
4 ss frisk koriander
2 ss olivenolje
½ chili
1 dl rømme
1 dl yoghurt
12 små tortillalefser
½ issalat
Tilberedning:
Kjøtt: Legg kjøttet i en ildfast form av porselen eller steingods (helst ikke metall). Knus koriander, pepper og spisskummin sammen med paprikapulveret og saltet i en morter. Har du ikke morter, kan du bruke undersiden av en kjele til knusingen. Gni dette krydderet godt inn i kjøttet. Finhakk chipotle-chilien og dryss den over. Del hvitløken og appelsinen i store biter som legges oppå kjøttet. Hell over 2 ss olivenolje, dekk til formen med folie og sett den i ovnen på 180 grader i ca. 1 time og 50 minutter. Ta av folien og snu kjøttet litt rundt i pannen slik at smaken og stekesjyen fordeles over hele. Steke videre uten folie i 20 minutter til. Nå skal kjøttet være så mørt at du kan dele det opp i biter med to gafler. Plukk ut hvitløken og appelsinen. Hakk opp kjøttet og la det ligge i den smaksrike, gode juicen som ligger igjen i den ildfaste formen.
Tilbehør: Hakk opp vårløk, chili, tomat og frisk koriander. Bland dette godt med salt og olivenolje – så enkelt er det å lage salsa! Mos avokadoen med limesaft, salt og litt hvitløk – og simsalabim: guacamole. Rømmen og yoghurten blandes sammen. Cheddaren rives grovt. Rødløken skjæres i tynne skiver. Maiskolben kokes i 8 minutter i saltet vann før du skjærer av maiskornene. Svarte eller røde bønner kan være fra kartong. Hell av laken først.
Tortillalefser: Pakkes i folie og bakes 5 minutter i ovnen, eller grilles raskt i en veldig varm grillpanne.
Fyll opp lefsen slik at det er realistisk å få rullet den sammen!
Porsjoner:
4 porsjoner