Ingredienser

40 g sopp, hakket
hvit pepper
2 ½ dl vann
5 dl hønsebuljong eller fiskekraft
4 ss smør
½ dl hvetemel
2 egg
salt
pepper
ev. hakket frisk estragon

Tilberedning

Ha sopp, pepper og vann så det akkurat dekker en middels stor kjele. Kok ved middels varme til sopen er myk. Sil vannet av og bland det med buljongen eller kraften. Kast soppen. Kok væskeblandingen over moderat varme til den er redusert til ca 5 dl.

Smelt smøret i en kjele, rør melet inn og la det koke under omrøring i 3 minutter. Tilsett den varme buljongen og fortsett å røre til sausen koker. La det putre i ca 5 minutter. Rør ofte. Sausen skal være kremaktig. Tykner den for mye, tilsettes litt ekstra buljong eller vann.

Pisk eggene med 1 ts varm kraft. Ta sausen av varmen og pisk inn eggene til alt skum er borte. Sausen skal nå være fløyelsaktig og kremet. Smak til med salt og pepper. Dryss eventuelt finhakket, frisk estragon over og server sausen varm med kokt kylling eller fisk.