Ingredienser:
1 1/4 kilo elgfilet
2 store rødløk
100 gram rosiner
1 dl rødvinseddik
1 dl rødvin
100 gram sukker
100 gram smør
50 gram maizena
fersk timian
250 gram rosenkål
250 gram gulrot

Fremgangsmåte:
1. Legg rosinene i rødvinen.

2. Skrell rødløk og skjær i tynne skiver.

3. Sukkeret karamelliseres og tilsettes halvparten av smøret, før løkskivene røres forsiktig inn og varmes til de er blanke.

4. Ha i eddik, rødvin og rosiner og kok rosinene møre og jevn med maizena spedd ut med litt rødvin.

5. Smak til sausen med sukker, salt, pepper og timian.

6. Fileten brunes i resten av smøret og stekes rosa i ovn på 200 -225 grader.

7. Rødløk- og rosinblandingen fordeles på tallerkener. Fileten skjæres i skiver og legges oppå.

Server med kokt rosenkål og kokt gulrot.