Ingredienser:
1 1/4 kilo elgfilet 2 store rødløk 100 gram rosiner 1 dl rødvinseddik 1 dl rødvin 100 gram sukker 100 gram smør 50 gram maizena fersk timian 250 gram rosenkål 250 gram gulrot

Fremgangsmåte:
1. Legg rosinene i rødvinen. 2. Skrell rødløk og skjær i tynne skiver. 3. Sukkeret karamelliseres og tilsettes halvparten av smøret, før løkskivene røres forsiktig inn og varmes til de er blanke. 4. Ha i eddik, rødvin og rosiner og kok rosinene møre og jevn med maizena spedd ut med litt rødvin. 5. Smak til sausen med sukker, salt, pepper og timian. 6. Fileten brunes i resten av smøret og stekes rosa i ovn på 200 -225 grader. 7. Rødløk- og rosinblandingen fordeles på tallerkener. Fileten skjæres i skiver og legges oppå. Server med kokt rosenkål og kokt gulrot.

Mer om emnet: Elgfilet

Elgfilet er et ettertraktet kjøttprodukt som mange forbinder med høst- og vintermenyene. Dette viltkjøttet blir sett på som en delikatesse, spesielt i det nordlige Europa hvor det forekommer i store mengder. Elgkjøtt er kjent for sin rike og markante smak, som ofte sammenlignes med en kombinasjon av biff og vilt. Dens kjøtt er også rikt på proteiner og lavt i fett, noe som gjør det til et sunt valg for mange.

Elgfilet er dessuten utrolig allsidig når det gjelder tilberedningsmetoder. Den kan grilles, stekes og til og med langtidskokes. Men uansett metode, er hemmeligheten bak en deilig elgfilet den rette kombinasjonen av krydder og sauser som vil komplimentere kjøttets robuste smak. De fleste velger å pare det med bær eller skogsrett-sauser, med innslag av rødvin for å underbygge kjøttets naturlige aromaer.

En ting du absolutt bør huske når du tilbereder en elgfilet er å behandle den med omhu. På grunn av det lave fettinnholdet kan elgfilet lett bli tørr om det stekes for lenge. Det anbefales generelt å steke en elgfilet medium for å beholde saftigheten.

Bærekraftig jakt gjør elgkjøtt til et miljøvennlig valg. Sammenlignet med tradisjonell husdyrholdelse, krever ikke elgdyr noe ekstra land eller ekstra ressurser for å vokse. De lever i frihet i skogen, og i stedet for å være en belastning på miljøet, bidrar de til å opprettholde den naturlige balansen i økosystemet.

Oppsummert, elgfilet er et lekkert og næringsrikt alternativ som er en delikatesse for mange. Enten du ønsker å skjemme bort deg selv med en ekstraordinær middag, eller bare er på jakt etter nye, sunne måltidsalternativer, er elgfilet absolutt verdt å prøve. Det eneste som er sikkert, er at du vil bli positivt overrasket over dens unike og deilige smak.