Ingredienser:
br>500 g elgkjøtt kvernet
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk. egg
2 ss olivenolje
2 dl kremfløte
½ ts malt allehånde
½ ts ingerfær
½ ts malt
nellik
50 g cheddar revet.
Fremgangsmåte:
br>Ha alle ingrediensene i en bolle sammen med det kvernede elgkjøttet og rør lett sammen. Bruk gjerne mikser. Stek en prøvekake. Om deigen blir for bløt kan du tilsette litt potetmel. Form kakene i den størrelsen du ønsker, lager du elgkakene sammen med barn, så er det mange barn som liker å lage kaker som former seg som kjøttboller. Stek kakene i middels varm panne i smør. Stek dem 5 min. på hver side til de har fått fin bruning. Varm elgkakene noen minutter i stekeovnen ved 200° C før servering.
Porsjoner: 4
Hva er allehånde? Kan ikke huske jeg har sett noe slikt malt eller helt med det navnet.