Ingredienser

Deig:

* 75 g margarin eller smør
* 2 1/2 dl meld
* 25 g gjær
* 1/2 ts salt
* 7 1/2 dl hvetemel

Fyll:

* 300 g grovmalt elgkjøtt
* 1-2 løk
* 2 ss olivenolje
* 2 krm paprikapulver
* 2 krm oregano
* salt, pepper og chilipepper
* 1/2 ss hvetemel
* 1 egg

Tilberedning

Deig:
Smelt matfettet i en kjele og tilsett melken. Varm opp til 37 grader C. Smuldre gjæren i en bolle og hell over melken. Bland og tilsett salt og mel. Arbeid deigen smidig. La den stå til heving i ca. 30 minutter.

Fyll:
Skrell og hakk løken. Fres den i olivenolje og strø over krydder. Tilsett kjøttet og la det steke en stund. Strø over mel og rør godt. Arbeid deigen sammen. Kna godt og del den i 6 biter. Kjevle ut til runde plater som skal være ca. 3 millimeter tykke. Til slutt: Fordel fyllet på deigplatene. Brett deigen sammen og trykk kantene godt til. Pensle pirogene med vispet egg. Stekes på midterste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Server gjerne med salat og øl.

Legges på tallerken sammen med en salatblanding. Riv pirogen litt av på midten slik at noe av fylles kommer fram.