Ingredienser

Bunnen
* 150 g hvetemel
* 100 g smør
* 0,50 dl kaldt vann
* en klype salt

Fyll
* 200 g roquefort
* 5 dl matfløte
* 1 stk egg
* 3 stk eggeplomme
* hvit pepper
* noen saltkorn

Tilberedning

1. Smuldre smøret i melet. Bland i vann og salt og arbeid deigen sammen. La deigen hvile ca. 30 minutter i kjøleskapet.
2. Kjevl deigen ut til en tynn leiv. Kle en terteform, ca. 20 cm i diameter, med deig. Trykk deigen godt til rundt kanten av formen. Dekk med aluminiumsfolie og fyll tørre erter eller bønner oppi, for at deigen rundt kanten ikke skal sige ned. Stek terteskallet i ca. 20 minutter ved 220 °C. Ta formen ut.
3. Løft folien med ertene opp og la terteskallet bli kaldt.
4. Ha ost, matfløte, egg, eggeplommer og hvit pepper i en food processor eller hurtigmikser. La maskinen gå til blandingen er glatt. Sett formen med terteskallet på plate midt i ovnen. Hell blandingen i. Formen skal være helt full.
5. Stek terten i ca. 25 minutter ved 140-150 °C. Avkjøl.

Server roquefortterte i smale trekanter med litt revet frisk salat til, gjerne med en søt balsamicovinagrette og ristede pinjekjerner (ristes i tørr panne). Roquefortterte kan også gjerne serveres til en liten velkomstdrink.