Ingredienser

* 16 scampi
* 8 kamskjell
* 2 ss oystersauce
* 2 ss koriander
* 2 fedd hakket hvitløk
* ½ ts malt sort pepper
* 1 ts salt
* 2 eggeplommer
* 4 ark med filodeig (vårrulldeig, kjøpes frossen i kinabutikker)
* 1 l soyaolje Søtlig chilisaus: 1 dl sukker 1 ½ dl vann 2 ss eddik 7% 2 fedd hvitløk 3 chalotteløk 3 hakkede store chili 2 ss fishsouce 1 ss lime ½ ts maizena

Tilberedning

Skrell scampiene og la litt av skallet sitte igjen på halen. Ta en liten kniv og snitt inn på ryggen slik at du kan ta bort tarmen, hvis den er der. Bland oystersauce, hakket koriander, hakket hvitløk, salt og malt pepper i en stor bolle og vend scampiene i marinaden. Tin filodeigen, og del arkene i 4 firkanter. Pensle den med eggeplomme og rull scampiene inn i den tynne deigen. La haletuppen stikke ut som pynt og ”håndtak” til å ta i når de skal spises. Nå lages sausen: I en foodprocessor kjøres hvitløk, chalotteløk og chili til de er finhakket, sammen med vann, eddik og sukker. Ha alt i en kjele og kok opp. La sausen småkoke i 30 minutter før den jevnes med litt maizena utrørt i vann. Smaksett sausen med fishsauce og limesaft. Sausen serveres kald. Varm en kjele med olje til fritering til 170 C. Stek rekene i tre minutter til de er pent brune og sprøstekte. Legg dem på en serviett slik at fettet drypper av. Server dem varme med chilisausen som dip. Ønskes retten som mer enn en forrett kan en også servere ris til.

Legg scampi og kamskjell på sidene av tallerkenen, med chilisaus i midten. Har du ris til, form denne som en ball og legg den i midten.