Ingredienser:
1 elgstek, ca. 1 kg
3 ss honning
600 g nypoteter
3 stk. laurbærblad
4 ss olivenolje
150 g kantareller
1-2 sjalottløk
2 dl fløte
4 ss tyttebærsyltetøy
salt og pepper
ev. persille

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 250 grader C. Vask potetene (eller skrell dem) og skjær dem i båter. Ha dem i en ildfast form og hell over olivenolje. Bland godt, legg med laurbærbladene og krydre med salt og pepper. Ha i ovnen – og sett den ned til 200 grader C (når ovnen er så varm, får potetene en deilig, sprø overflate). De er ferdige etter 25-30 minutter.

Svi av elgsteken godt i en stekepanne. Smør steken inn med honning og krydre med salt og pepper. Ha den i en ildfast form og sett steketermometeret midt i kjøttet. Sett den inn i oven ved siden av potetene. Steken er ferdig når den har en kjernetemperatur på 60 grader C (medium) eller 65 (gjennomstekt).

Hakk kantarellene og sjalottløken. Stek dette i omtrent fem minutter på middels høy varme før du har i fløten. La det koke i ca. fem minutter, eller til fløten tykner. Krydre med salt og pepper.

Når steken nærmer seg ferdig, har du potetene tilbake i ovnen for å varme dem opp. Skjær opp steken, og server med poteter, tyttebærsyltetøy, kantareller og sjyen som er i den ildfaste formen. Pynt eventuelt med persille.

Porsjoner: 4 personer