Ingredienser
6 biffer av entrecôte (evt. mørbrad eller ytrefilet ) god olje / smør salt fra kvern pepper fra kvern 400 g friske sjampinjonger Saus 2 sjalottløk 1 hvitløkbåt 1 ss smør 1 ss tomatpuré 1 ts tørket timian 1 ts basilikum 1 ts estragon 1 dl rødvin 1 1/2 dl god kraft/buljong 2 dl kremfløte eller matfløte 1 ts balsamicoeddik
Tilberedning
Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Freses mykt i smør uten å ta farge. Tilsett tomatpuré, tørkede urter, vin, buljong, fløte og balsamico. La det koke opp og syde videre minst 20 minutter. Sil sausen Rens sopp og skjær i skiver. Stek dem gylne i olje/smør i panne. La renne av. Krydre biffene med salt og pepper. La olje/smør bli nøttebrunt i 2 panner. Stek biffene på middels varme ca. 3 minutter på hver side. La dem hvile et par minutter før servering. Spander varme tallerkener. Legg biffene på. Vi serverer våre godbiter med nykokte rattepoteter/nypoteter med flaksalt, halve cherrytomater med sitronpepper og smørkokte vårløk. Bland soppen i den rykvarme sausen og ha den over til slutt. Pepperdryss.

Om Entrecote med urtehagesaus

Entrecote er en verdifull del av biffen, kjent for sin saftighet og rik smak. Entrecote-steken ligger mellom ryggen og kammen, med mye marmorering, det vil si små fettpartikler i musklene, som gir kjøttet en fremragende smak.

Entrecote med urtehagesaus er en klassisk oppskrift som kombinerer smaken av dette luksuriøse kjøttstykket med en fyldig og aromatisk urtesaus. Dette er et måltid som virkelig kan nytes ved spesielle anledninger, eller når du bare vil skjemme bort deg selv eller noen du er glad i. Sausen er som regel en blanding av forskjellige typer urter og krydder. Dette kan variere, men det er vanlig å bruke persille, rosmarin, timian, hvitløk og sitron. Disse ingrediensene gir en balansert og duftende smak som komplementerer kjøttets rikdom.

For å lage entrecote med urtehagesaus, starter du vanligvis med å marinere kjøttet i en blanding av olivenolje, hvitløk og urter. Mange foretrekker å la det marinere over natten for å la smakene blande seg. Deretter steker du entrecoten til den har den ønskede grad av stek, hvilket kan være alt fra blå til godt stekt, avhengig av personlige preferanser. Samtidig forbereder du sausen ved å blande olje, sitron og urter i en liten kjele og varme over middels lav varme.

Med tanke på servering kan dette spesielle kjøttstykket bli akkompagnert med en rekke tilbehør. Tradisjonelt serveres entrecote med urtehagesaus med provencalske poteter, men det kan også bli servert med grønnsaker grillet i olivenolje, en frisk salat eller en blanding av bakte rødbeter og gulrøtter.

Det er viktig å merke seg at sausen bør serveres i en separat skål, slik at hver person kan bestemme mengden de ønsker å bruke. Vinelskere kan glede seg over denne retten med et glass rødvin, som Cabernet Sauvignon eller Merlot, som passer godt til entrecote.

Å lage entrecote med urtehagesaus er ikke bare en kulinarisk opplevelse, men også en mulighet til å dykke inn i en verden av forskjellige smaker og aromaer. Overrask familie og venner ved å servere dette fantastiske måltidet ved neste spesielle anledning.