6 biffer av entrecôte
(evt. mørbrad eller
ytrefilet )
god olje /
smør
salt fra kvern
pepper fra kvern
400 g friske sjampinjonger
Saus
2 sjalottløk
1 hvitløkbåt
1 ss smør
1 ss tomatpuré
1 ts tørket timian
1 ts basilikum
1 ts estragon
1 dl rødvin
1 1/2 dl god kraft/buljong
2 dl kremfløte eller
matfløte
1 ts balsamicoeddik
Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk. Freses mykt i smør uten å ta farge. Tilsett tomatpuré, tørkede urter, vin, buljong, fløte og balsamico. La det koke opp og syde videre minst 20 minutter. Sil sausen
Rens sopp og skjær i skiver. Stek dem gylne i olje/smør i panne. La renne av.
Krydre biffene med salt og pepper. La olje/smør bli nøttebrunt i 2 panner. Stek biffene på middels varme ca. 3 minutter på hver side. La dem hvile et par minutter før servering.
Spander varme tallerkener. Legg biffene på. Vi serverer våre godbiter med nykokte rattepoteter/nypoteter med flaksalt, halve cherrytomater med sitronpepper og smørkokte vårløk. Bland soppen i den rykvarme sausen og ha den over til slutt. Pepperdryss.