5 stk rensede hele makrell
1 l vann
10 g salt
Del fisken i ønskede stykker legg dem i saltlake i 10 min. ta den ut og stek fisken i olivenolje på skinnsiden, legg den så i den varme laken.
Escabeche Lake
2 dl olivenolje
1 gulrot i tynne skiver
2 sjalottløk i tynne skiver
4 hvitløksfedd i tynne skiver
½ rød chili i tynne skiver
30 g ingefær i tynne skiver
1 ts svarte pepperkorn
2 laurbærblader
½ ts knust koriander
1 dl tørr sherry
1 dl hvitvin
2 ss hakket frisk koriander
2 ss hakket bladpersille
Varm opp oljen i en kjele og fres gulrot, rødløk og hvitløk til det er mykt. Tilsett koriander, chili, ingefær, pepper, laurbærblader, salt, sherry og hvitvin. Kok opp, dekk til og la småkoke ved svak varme i 20 minutter. Rør innimellom slik at ikke noe brenner seg fast eller at laken koker for mye inn. Smak til med salt og pepper. Tilsett persille og frisk koriander
Hell den varme laken over makrellfiletene og la avkjøle før du setter i kjøleskap. La stå i ett til to døgn.
Servering
Ta ut av kjøleskapet en time før servering. Legg fisken på et serveringsfat og dryss over frisk persille og koriander. Server med rømme, kokte ny poteter og mykt godt smør, hvitt brød og salat.