Mer enn 800 mg koffein om dagen er ikke bra hvis man er mann og forsøker å lage et barn. Sædkvaliteten synker nemlig hvis man drikker syv kopper kaffe om dagen.

Sædkvaliteten påvirkes av koffein

kaffe-sperm-fertilitetKoffein i store mengder er dårlig nytt for sædkvaliteten. Og siden det er nokså mye koffein i en kopp kaffe (117 mg i en kopp på 150 ml), så kan kaffe ha dårlig innflytelse på sæden hvis man drikker tilstrekkelige mengder av den. Man må drikke nesten syv kopper kaffe om dagen.

Holder man seg til et mer moderat forbruk av kaffe er det ikke noe som tyder på at sædkvaliteten påvirkes av den mørke drikken.

800 mg koffein om dagen går ut over sædkvaliteten

2554 unge menn fikk i 2009 fikk undersøkt sædkvaliteten sin og de fortalte om inntaket deres av koffeinholdige drikkevarer. Forsøket viste at 800 mg koffein om dagen er den grensen som har negativ betydning for sædkvaliteten.

Men det var vanskelig å koble det til et forbruk av kaffe for det var ikke så mange av de unge mennene som faktisk drakk kaffe. Derimot drakk de mye cola, og vi kunne konkludere at drakk de mer enn èn liter cola om dagen, så forringet det sædkvaliteten deres.

Fem liter cola om dagen

Det er 140 mg koffein i en liter cola så for å komme opp på de 800 mg som både reduserer konsentrasjonen av sædceller og den totale sædkvaliteten skal man drikke fem-seks liter cola på en dag. Det er vanskelig å klare selv for svært ivrige coladrikkere.

Så de kunne ikke konkludere at det var koffeinen i colaen som hadde den negative virkningen. Det de så er, er vanskelig å bedømme for det er så mye annet i cola, blant annet en masse hemmelige stoffer som er hemmelige pga. markedshensyn. Og unge menn som drikker mye cola har også en annen livsstil. F.eks. spiste de flere burgere enn de som ikke drakk cola.