Hvem har sagt at matpakker må være kjedelige og hverdagslige? Her får du gode tips til hvordan gjøre det lille ekstra ut av matpakken.

Når matpakken skal æres så er det viktigste at fundamentet er i orden, så sørg for å bake ditt eget brød. Det blir oftest bedre enn bakerens og resten av deigen kan fryses ned og brukes til rundstykker.

Les også: 10 gode råd om matpakker til barn

Gå i naturen etter ingrediensene

Det er mye god mat å finne i naturen

Det er mye god mat å finne i naturen

Finn dine egne krydder i naturen. Norge byr på et utall av urter som man selv kan finne og plukke i naturen. Det viktigste er at du er klar over hva man kan spise og hva man ikke kan spise. For det finnes også mange giftige planter.

Enkel hjemmerøkt fisk

Røyk din egen fisk. Det er ikke så vanskelig som det kanskje høres ut som. Man skal bare bruke en stor gryte med en rist i som man legger fisken på, og i bunnen av gryta legger man et tynt lag bøkflis. Så skal gryta lukkes og settes på et bluss. Man kan starte med gryta på komfyren og flytte den ut når bøkeflisene begynner å ryke.
Man kan røyke all slags fisk, men laks er særdeles å anbefale. En filet skal ha omkring 10 minutter, og det er litt av en delikatesse å ha i matpakken.

Riktig majones

Rør din egen majones (eller her), den kan brukes som en ekstra godteri til nesten all slags mat. Et godt tips kan være å røre en smule røykost i den ferdige majonesen, da kan det også brukes som et smaksfullt alternativ til smør. Hvis man bruker pasteuriserte eggeplommer kan det holde seg i minst 10 dager.

Lag din egen remulade

Crunchy, yeah!

Crunchy, yeah!

Lag din egen rotfruktremulade, det er helt fantastisk til blant annet stek fra dagen før, ristet torskerogn eller fiskekaker.

Gi matpakken noe som knaser

Matpakker har ofte en tendens til å bli litt myke så det gjør utrolig mye med maten hvis man drysser den med litt sprøtt, like før man skal spise. Særlig på fete salatene fungerer det godt med noe crunchy. Det kan være hakkede mandler, pistasjnøtter eller peanøtter. Og noe av det beste er hjemmelagede potetchips i matpakken.

God lunsj!