Beregn ca. 1/2 fasan til 2 pers.
Saus
Smør
1/2 gulrot,
1/2 sellerirot
1 løk.
1-2 ss mel
1 dl eplemost
1 dl portvin
3 dl vann
1 ts timian
2 dl fløte
maizenna
Tin den dypfryste fasanen i kjøleskapet i ca. 12 timer. Skyll fasanen godt og legg hele fasanen på rist i dampkjele, sett på tett lokk og la den dampes i 10-12 minutter (600g)
– Avkjøl helt
– Bein ut brystfiletene og skjær av lårene.
Saus
Hakk eller klipp skroget i biter, og fres beina i gryte m/ litt smør, sammen med gulrot, sellerirot i biter og løk. Dryss på 1-2 ss mel og ha i eplemost, 1 dl portvin, 3 dl vann. La koke i 20-25 minutter.
Sil opp kraften i en ny kjele, tilsett timian og fløte, la koke i 5 minutter. Smak til sausen med litt salt. Sausen jevnes med maizena.
Legg fasanbrystene på brett og sett i stekeovn på 200°C i 4 minutter. Ta ut og server brystene skåret i pene skiver med gode poteter, grønnsaker og rognebærgelé eller rørte tyttebær.