FERSKE VÅRRULLER

Ingredienser:

Rispapir (De største)

Risspargheti (Vermicelli)

Gullrøtter

Augurk

Kinakål (kan droppes eller vanlig hodekål)

Koreander (Ngo ri. friske med blad og stilk)

Kinesiske gressløk (Chive Flower eller He bong. lange tynne stilk med blomst)

Mynthe – (Sweet basil leaf – basilikum )

Scampi/svinekjøtt/kylling

Tilberedning:

Risspagheti legges i kokende vann til de myknes.

Gullrøtter skrelles og snittes tynne og avlange biter.

Augurk snittes i tynne avlange biter.

Kinakål snittes tynne.

Rens og skylle øvrige urter.

Hvis Scampi:

Skrelles og fjerne tarm (sort stripe som ligger langs ryggen på scampi).

Deles avlangs i 2.

Marineres i hakket hvitløk, chili og salt i 15 min eller mer.

Stekes i olje i 1 min på hver side (eller under omrøring)

Hvis svinekjøtt;

Skjær i tynne biter marineres og behandles som scampi.

Eller kokes med litt salt i vannet til spiseklar. Skjær i tynne avlange strimler.

Hvis kyllingkjøtt:

OK med grillet kylling. Eller kokt kylling.

Rives i avlange strimler.

Rulling:

Rispapir fuktes i varmvann fra 100 grader til 60 grader i ca 30 sek.

Legges i fuktig kjøkkenhåndle eller glatt underlag.

Legges i ingrediensene i passende mengde avlangs. Brett inn sidene og rull så stram som mulig. Hvis rispapiret revnes tar en til utenpå.

For pynt – brett den ene side slik at blomsten til kinesiske gressløken stikker frem.

Hvis lange ruller kan du kutte dem opp i passende biter.

Hoisin-saus:

Du trenger

Hoisin-saus (finnes i glass)

Fiskesaus ( i flaske)

Kecap manis (søt soyasaus)

Sesam olje

Usaltet peanøtter

Ingefær

Fersk chili

Hvitløk

Sprøstekt løk

Fersk koreander

Lime

Blanding for 4 personer:

1 dl hoisin-saus,

1 ss fiskesaus

1 ss Kecap manis

2 ts sesamolje

1 ts revet ingefær

1 fed hakket hvitløk

1 ts hakket chili

1 ss hakket koreander

2 ss hakket peanøtter

1 ss sprøtekk løk

1 ss limesaft

¼ dl vann

Bland sammen og klar for dypping.

Denne er veldig populær også som forrett. Smaker godt og meget sosialt å lage siden hver kan mekke sin egen rull.

Mer om: FERSKE VÅRRULLER

Ferske vårruller er en typisk matrett som stammer fra det asiatiske kontinentet og er spesielt populær i land som Vietnam. Disse rullene blir ofte servert som en forrett ved spesielle anledninger eller som snacks. Det som gjør denne retten unik, er dens det friske og lyse utseendet, samt den kombinerte smaken av forskjellige smakfulle fyllinger.

En hvilken som helst fersk vårrull begynner med rispapir, også kjent som bánh tráng på vietnamesisk, som er et gjennomsiktig og tynt papir laget av ris. Rispapiret blir først dyppet i vann for å myke det opp, deretter blir det fylt med forskjellige ingredienser som reker, svinekjøtt, kylling, tofu, nudler laget av ris, samt en rekke grønnsaker som for eksempel agurk, gulrot og koriander.

Et annet viktig aspekt ved ferske vårruller er dens tilbehør, spesielt dipping sausen. De mest populære sausene inkluderer peanøttsaus, fiskesaus, soya- og sesamsaus. Disse sausene gjør ferske vårruller enda mer smakfulle og komplekse.

Det er et økende fokus på ferske vårruller blant helsebevisste forbrukere på grunn av dens næringsverdi. Retten er kjent for å være lav i kalorier, høy i protein, full av fiber og rik på en rekke nødvendige vitaminer og mineraler fra de forskjellige grønnsakene.

Alt i alt, er ferske vårruller en fantastisk symfoni av teksturer og smaker pakket inn i et delikat rispapir. Med sin unike blanding av friske ingredienser og næringsrike grønnsaker, kan du være sikker på at når du prøver en fersk vårrull, får du en uforglemmelig kulinarisk opplevelse. Med dens økende popularitet, er det ingenting som tyder på at interessen for denne asiatiske delikatessen kommer til å falme med det første.

Legg igjen en kommentar