Ingredienser:
Rispapir (De største)
Risspargheti (Vermicelli)
Gullrøtter
Augurk
Kinakål (kan droppes eller vanlig hodekål)
Koreander (Ngo ri. friske med blad og stilk)
Kinesiske gressløk (Chive Flower eller He bong. lange tynne stilk med blomst)
Mynthe – (Sweet basil leaf – basilikum )
Scampi/svinekjøtt/kylling
Tilberedning:
Risspagheti legges i kokende vann til de myknes.
Gullrøtter skrelles og snittes tynne og avlange biter.
Augurk snittes i tynne avlange biter.
Kinakål snittes tynne.
Rens og skylle øvrige urter.
Hvis Scampi:
Skrelles og fjerne tarm (sort stripe som ligger langs ryggen på scampi).
Deles avlangs i 2.
Marineres i hakket hvitløk, chili og salt i 15 min eller mer.
Stekes i olje i 1 min på hver side (eller under omrøring)
Hvis svinekjøtt;
Skjær i tynne biter marineres og behandles som scampi.
Eller kokes med litt salt i vannet til spiseklar. Skjær i tynne avlange strimler.
Hvis kyllingkjøtt:
OK med grillet kylling. Eller kokt kylling.
Rives i avlange strimler.
Rulling:
Rispapir fuktes i varmvann fra 100 grader til 60 grader i ca 30 sek.
Legges i fuktig kjøkkenhåndle eller glatt underlag.
Legges i ingrediensene i passende mengde avlangs. Brett inn sidene og rull så stram som mulig. Hvis rispapiret revnes tar en til utenpå.
For pynt – brett den ene side slik at blomsten til kinesiske gressløken stikker frem.
Hvis lange ruller kan du kutte dem opp i passende biter.
Hoisin-saus:
Du trenger
Hoisin-saus (finnes i glass)
Fiskesaus ( i flaske)
Kecap manis (søt soyasaus)
Sesam olje
Usaltet peanøtter
Ingefær
Fersk chili
Hvitløk
Sprøstekt løk
Fersk koreander
Lime
Blanding for 4 personer:
1 dl hoisin-saus,
1 ss fiskesaus
1 ss Kecap manis
2 ts sesamolje
1 ts revet ingefær
1 fed hakket hvitløk
1 ts hakket chili
1 ss hakket koreander
2 ss hakket peanøtter
1 ss sprøtekk løk
1 ss limesaft
¼ dl vann
Bland sammen og klar for dypping.
Denne er veldig populær også som forrett. Smaker godt og meget sosialt å lage siden hver kan mekke sin egen rull.