Ingredienser:

Rispapir (De største)

Risspargheti (Vermicelli)

Gullrøtter

Augurk

Kinakål (kan droppes eller vanlig hodekål)

Koreander (Ngo ri. friske med blad og stilk)

Kinesiske gressløk (Chive Flower eller He bong. lange tynne stilk med blomst)

Mynthe – (Sweet basil leaf – basilikum )

Scampi/svinekjøtt/kylling

Tilberedning:

Risspagheti legges i kokende vann til de myknes.

Gullrøtter skrelles og snittes tynne og avlange biter.

Augurk snittes i tynne avlange biter.

Kinakål snittes tynne.

Rens og skylle øvrige urter.

Hvis Scampi:

Skrelles og fjerne tarm (sort stripe som ligger langs ryggen på scampi).

Deles avlangs i 2.

Marineres i hakket hvitløk, chili og salt i 15 min eller mer.

Stekes i olje i 1 min på hver side (eller under omrøring)

Hvis svinekjøtt;

Skjær i tynne biter marineres og behandles som scampi.

Eller kokes med litt salt i vannet til spiseklar. Skjær i tynne avlange strimler.

Hvis kyllingkjøtt:

OK med grillet kylling. Eller kokt kylling.

Rives i avlange strimler.

Rulling:

Rispapir fuktes i varmvann fra 100 grader til 60 grader i ca 30 sek.

Legges i fuktig kjøkkenhåndle eller glatt underlag.

Legges i ingrediensene i passende mengde avlangs. Brett inn sidene og rull så stram som mulig. Hvis rispapiret revnes tar en til utenpå.

For pynt – brett den ene side slik at blomsten til kinesiske gressløken stikker frem.

Hvis lange ruller kan du kutte dem opp i passende biter.

Hoisin-saus:

Du trenger

Hoisin-saus (finnes i glass)

Fiskesaus ( i flaske)

Kecap manis (søt soyasaus)

Sesam olje

Usaltet peanøtter

Ingefær

Fersk chili

Hvitløk

Sprøstekt løk

Fersk koreander

Lime

Blanding for 4 personer:

1 dl hoisin-saus,

1 ss fiskesaus

1 ss Kecap manis

2 ts sesamolje

1 ts revet ingefær

1 fed hakket hvitløk

1 ts hakket chili

1 ss hakket koreander

2 ss hakket peanøtter

1 ss sprøtekk løk

1 ss limesaft

¼ dl vann

Bland sammen og klar for dypping.

Denne er veldig populær også som forrett. Smaker godt og meget sosialt å lage siden hver kan mekke sin egen rull.