Ingredienser:

250 gr hasselnøttkjerner eller mandler
250 gr melis
5 eggehviter

Krem :

5 eggeplommer
1 dl fløte
150 gr melis eller sukker
1 ts vaniljesukker
100 gr smør

Sjokoladetrekk :

50 gr delfiafett
100 gr sjokolade (mørk)

Pynt :

I eske jordbær
Litt annen frukt hvis ønskelig med flere farger
3 dl kremfløte

Tilberedning:

Mal mandlene. Pisk eggehviter stive mens du tilsetter litt og litt melis.
Bland mandlene forsiktig inn i eggehvitene med en slikkepott.
Hell røren i en rund form som er smurt, ca 26 cm.

Stek kaken i ca 30 min på 180 grader.

Kok opp eggeplommer, fløte,sukker og vaniljesukker på svak varme mens du rører hele tiden. Kok til kremen blir tykk og sett til avkjøling. Når den er nesten kald røres smøret inn og den legges ut over kaken. Sett den til avkjøling.

Smelt delfiafett. Ta pannen av platen og rør inn sjokoladen til den er oppløst. Hell den så over eggekremen men ikke før eggekremen er blitt litt stiv.

Skal kaken brukes samme dag piskes krem og legges som et lag over kaken. Pynt med jodbær og evt.andre bær etter ønske.
Kaken blir best hvis den lages på forhånd og fryses ned slik at bunnen blir litt seig. Ta den opp igjen dagen før den skal brukes og ha på krem og bær.

Porsjoner:
10-12