Ingredienser:
6 eggehviter
2 1/2 dl sukker
100 gr valnøtter
30 små salte kjeks (ritz)
Fyll :
3 dl kremfløtefløte
2 dl vaniljekrem
eller :
Hjemmelaget eggekrem
3 dl kremfløte eller vaniljeis
Tilberedning:
Visp eggehvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt. Grovhakk nøtter og kjeks.
Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en smurt form, ca 24 cm.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca 30 minutter og avkjøl på rist.
Visp fløten til krem, smak den til med litt sukker og bland inn i vaniljekrem.
Fordel kremen over den avkjølte kaken. Pynt med bær på toppen. Strø gjerne over revet sjokolade hvis du ønsker det.
Du kan også lage eggekrem av plommene fra eggene.
Kok da opp 6 plommer,
150 gr melis
1 dl fløte
og 2 ts vaniljesukker
Rør hele tiden til det begynner å koke. Ta av varmen. Når kremen er avkjølt røres 50 gr smør og 2 ts maisena mel inn i kremen.
Dekk kaken med kremen. Når den har stivnet helt kan du legge på et lag med krem, eller hvis det er sommer f.eks skjære vaniljeis i sneier oppå eggekremen og pynte med bær. Smaker best med bringebær, jordbær og blåbær sammen, men kan også bruke andre bær.
Porsjoner:
10