Ingredienser:
2 dl sammalt hvete grov
2 dl havrekli
2 dl kruskakli
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1/2 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl pecanøtter (kan også bruke peanøtter)
1/2 dl tranebær
2 ts salt
3-4 ss sirup
6-7 dl vann
Tilberedning:
Bland alt og la det svelle ca 20 min.
Nok til 2 stekeplater
Deigen blir temmelig våt og skal smøres ut på stekeplatene. Bruk gjerne bakepapir.
Stek dem på 170 gr i ca 1 time.Etter ca 15 min tar du dem ut og skjærer dem opp i knekkebrød størrelse. Bruk et pizzahjul, det er lettest.
Så åpner du stekeovnsdøren halvt og lar dem stå enda 30 min. Fremdeles med 170 gr.
La dem tørke på rist.
Smaker herlig, nesten som snop, bare mye, mye sunnere.
Du kan gjerne variere det du bruker i deigen, her er det smak og behag.