Ingredienser:
250 gr melis
300 gr smør
1 l helmelk
100 gr gjær
1,5 kg hvetemel
Smeltet smør, sukker og kanel.
Vaniljekrem
Tilberedning:
Kok opp melis, melk og smør og sett til avkjøling. Rør inn hvetemel og gjær ( hard jobbing hvis du ikke har kjøkkenmaskin)og lag bollene direkte uten heving.
Del deigen i to og kjevle hver del ut i et rektangel. Pensle med smør og dryss sukker og kanel over.
Rull sammen til pølser og skjær passelige emner som settes på stekeplate.
Nå skal bollene heves i ca 1 time.
Lag en fordypning i hver bolle og legg en god klatt med vaniljekrem i fordypningen.
Pensles og stekes ved ca 225 grader i ca 10 min. Følg med i ovnen da hver ovn steker litt forskjellig.Legges på rist til de er avkjølt.
Du kan gjerne ha melisglasur på bollene når de er kald men de er like god uten.