Proteinpulver er ikke bare et hyppig brukt redskap for å forstørre musklene sine og legge et godt grunnlag for treningsprogresjon. Hvis man tenker litt utenfor boksen vil man faktisk finne ut hvor godt proteinpulver fungerer som supplement i helt hverdagslige matretter. La meg inspirere deg med fire retter du definitivt aldri har koblet til kosttilskudd.

Proteinrik pizzadeig

Hvordan være sunn og usunn på én og samme tid? En pizzadeig fylt med deilige proteiner og toppet med dine yndlingsingredienser er en herlig måte å starte helgen på.

Vær forsiktig med hva slags proteinpulver du bruker i slike bakervarer.  Prøv å minimer smakstilsetningen i alt for stor grad. Det finnes proteinpulver nærmest blottet for smak i disse dager, noe som gjør at det er lett å implementere også i matvarer som man ikke ønsker skal smake sjokolade eller jordbær.

Proteinballer med sjokoladesmak

Til tross for at det finnes noen produsenter som lager proteinpulver uten smak, så ER det riktignok mye enklere å lage noe som opprinnelig har en søtlig smak – på den måten kan man legge til ekstra lag proteiner uten at smaken blir alt for kunstig.

Hvis du synes pizzadeigen kan virke litt risikabel å gå i gang med, så kan du starte med å klemme sammen noen proteinballer som hver inneholder 5, 7 eller 10 gram rent protein – avhengig av størrelsen du lager dem i.  Et perfekt mellommåltid før eller etter trening!

Proteinpannekaker

Greit nok – la gå. Artikkelens overskrift er nok kanskje litt misvisende da proteinpannekaker nærmest har noe man kan definere som vanlig kosthold blant treningsnarkomane i Norge de siste årene.
Allikevel er det mange utenfor treningsmiljøet som ikke har forstått at det til og med lages egne proteinpulvere spesielt tilpasset for pannekakelaging i dag. Hva med en god proteinrik pizza til middag og proteinpannekaker som dessert? Sunnere kan du vel knapt få det.

Kokosmakroner – helt kokos!

Et nytt konsept i treningssjangeren er såkalt PWO – en forkortelse for Pre-WorkOut. Dette er matvarer som visstnok skal hjelpe til under treningen gitt at man har inntatt det rundt to timer før økten starter. Kokosmakroner har vokst seg frem som en av de bedre PWO-produktene og det er ikke sjelden man ser menn med store muskler sitte i garderoben og tygge på protein- og sukkerrike kokosboller.

Trenger riktignok ikke kombineres med en treningsøkt, men det er i hvert fall verdt å teste det ut før man tar på seg joggeskoene og drar til treningsstudioet.

Du kan lese mer om ingrediensene og få fulle oppskrifter gjennom denne artikkelen på DailyBurn.com. Hvis du evner å være litt kreativ, så kan du nærmest fylle alle ”normale” matretter med litt ekstra protein. Men vær forsiktig med å fylle på med alt for mye proteinpulver og vær nøye med å velge et pulver som ikke hemmer matrettens naturlige smak i så alt for stor grad.

Du blir også nødt til å selv vurdere om du faktisk har behov for å putte i deg så mye ekstra proteiner i kosten din eller om du føler at du får i deg nok gjennom det du til daglig putter i deg.