For mer mannlig blir det vel ikke. Samle gutta, bestille seg en tur til for eksempel England og nyte livet og stemningen på en engelsk fotballkamp sammen med tusenvis av andre supportere. Og ikke minst sammen med noen halvlitere med god drikke, og lokal mat på en av de engelske pubene (mens de ennå finnes). For selv om engelsk mat kanskje ikke regnes som den mest eksklusive her i verden, så er den etter min mening god, sitter godt i magen, og relativt billig. Ikke den mest sunne kanskje, men for en helg med gutta, så synes jeg det er noe alle kan unne seg nå og da.

Reisen

Grunnen til at vi nevnte akkurat England er ganske enkelt den at du kaster ikke bort helgen med reising. England ligger tross alt bare et par timer med fly unna, og alle store kamper går i sentrale strøk og byer som også har et godt utvalg av overnatting og spisesteder. For oss nordmenn burde jo ikke språkproblemer gjøre seg spesielt merkbare her heller. Men selvfølgelig er det ikke noe i veien for å reie på tilsvarende tur til andre land heller. Men i denne artikkelen holder vi oss til England.

Tar du en runde på internett så finner du et bra utvalg med fotballturer til veldig gode priser. Og bor du ikke veldig langt fra svenskegrensa, så kan et lite tips være å sjekke hva det koster å reise fra Sverige også. Og så er det i grunnen bare å bestille etter smak og behag, etter hva du foretrekker av standard på det meste.

Noe å være oppmerksom på er at togbilletter i Storbritannia kan være relativt dyrt, så prøv gjerne å finne en flyplass i nærheten av fotballkampen. Av erfaring vet vi at engelske tog ikke er det man foretrekker å bruke opp fritiden på heller. Da er det mye bedre å bruke den på å spise og drikke engelsk mat.

Spise på guttetur i England

Vi liker som før nevnt den typisk engelske maten. Selvfølgelig kan man ta en rask burger på en kjederestaurant som Burger King eller noe lignende også, men England har mange spisesteder med mat fra hele verden – alt fra gatekjøkken til de fineste restauranter. Men hvorfor ikke svinge innom en lokal pub? Der kan du noen steder få veldig god sikringskost for en meget billig penge.

Og du er nesten programforpliktet til å prøve Fish and chips når du først er der borte. Dynket i salt, eddik og olje. Det smaker!

For ikke snakke om en skikkelig engelsk frokost. Egg, skikkelige pølser, toast, sopp, blodpudding og tomater. Finnes vel ikke noe bedre enn det. Spesielt ikke hvis du og gutta tok en runde på byen etter kampen, kvelden før.

Dessuten er det flere fotballarenaer som tilbyr mat og drikke før og etter kamp i sine lounger. Anfield og Liverpool er kjent for å ha noen av de mest utsøkte rettende i sine VIP-lounger. Det koster heller ikke så mye mer enn vanlige billetter, og du får en fantastisk opplevelse med guidet tur og mat i verdensklasse før kampen. Se prisene på VIP billetter til Liverpool og sørg for å oppleve både fotball og mat i verdensklasse og få et minne for livet!