ca. 8 poteter
2 gulrøtter
1 dl. matfløte 22% eller melk
½ dl. vann eller buljong
salt / pepper
litt olje
2 dl. revet ost
Skrell poteter og gulrøtter og skjær i skiver. Legg som takstein oppå hverandre, 2-3 lag i en ildfast smurt form. Ha salt og pepper + litt olje over hvert lag. Dersom du har rester av saus f.eks. bearnèsaus eller vanlig hvit saus, kan du legge noen ss over potetene. Dryss over revet ost.
Steketid ca.30 minutter nederst i ovnen, på 235 grader i form med lokk.
Etter ca. 30 minutter tar du formen ut av ovnen, deler opp fiskefiletene som du strør med salt og pepper, og legger dem oppå potetene. Press litt sitron over filetene og drypp over litt olje.
ca. 700-800 gr. torsk ,sei, lyr eller annen fiskefilet
salt / sitronpepper
litt olje
presset sitron
Sett formen inn igjen i ovnen uten lokk, og stek videre ca. 20-25 minutter alt etter hvor tykke filetene er.