Ingredienser

Pommes frites:

* 4 store poteter, skåret i båter
* olivenolje
* salt og pepper

Sett ovnen på 250 grader. Vend potetbåtene i olivenolje, krydre og legg i ildfastform. Stek på midterste rille i 30 minutter.

Tilberedning

Rosa og hvite fiskepinner:

* 100 g rugbrød/brød, malt i smuler
* 20 g sesamfrø
* 400 g laksefilet
* 400 g torskefilet
* 1 stort egg, pisket
* salt og pepper
* 1 brokkoli i smale båter
* olivenolje og smør

Smuldre brødet i en kjøkkenmaskin. Salte og pepre og miks med sesamfrø. Legg på et fat.

Skjær fiskefileten i passe biter, ikke mer enn 2 cm tykke. Vend fiskebitene i egg, så i brødblandingen. Legg til side mens du koker brokkolien mør.

Stek fiskepinnene på middels varme i litt olivenolje og smør til de er gylne – noe som tar omkring et par minutter på hver side. De skal ikke fritteres, så de trenger ikke mer fett enn ved vanlig steking.

Hjemmelaget ketchup:

* 2 bokser tomater
* 1 dl vann
* 1 ts salt
* 1 ss sukker eller fruktose
* 1 ts oregano

Bland ingrediensene i en kjele og kok opp. Småkok blandingen i en halv time, kjør så med stavmikser til du får en fin konsistens. Hell på flaske og sett i kjøleskapet. Ketchupen holder seg i to-tre uker.