Ingredienser
4 dl kokosmelk 4 dl vann 1 hønsebuljongterning litt sitrongress i tynne skiver (kan sløyfes) 1 rød chili i tynne strimler 2 ss fiskesaus eller soyasaus 2 ss limesaft 2 vårløk, skjær i strimler 1/2 purre, skjær i strimler 1 rød paprika, skjær i strimler 200 g aspargesbønner 2 kyllingfilet i tynne skiver to store never hakket, fersk koriander (eventuelt persille) litt salt (kan sløyfes)
Tilberedning
1. Skyll rens og del opp grønnsakene. 2. Kok opp kokosmelk, vann og buljongterning. 3. Tilsett alle de andre ingrediensene, unntatt koriander/persille. La alt småkoke ca 10 minutter. 4. Bland inn koriander/persille like før servering. 5. Smak eventuelt til med litt mer salt.

Mer om Thaisuppe med kylling

Thaisuppe med kylling er en populær rett både i Thailand og internasjonalt. Denne retten er kjent for sine sterke og balanserte smaker, ofte inkludert søt, sur, salt og spicy elementer. Den lages hovedsakelig av kylling, kyllingbuljong, kokosmelk, urter og krydder, som gir en rik og mettende suppe.

I motsetning til mange vestlige supper som ofte er tunge og kremete, er thaisuppe med kylling forfriskende lett. Den er ofte servert med en side av ris eller nudler for ekstra fylde. En av de mest kjente typene er Tom Kha Gai, en kremet suppe laget med kokosmelk, galangal (en ingefær-lignende urt), sitrongress og limeblader. Disse ingrediensene gir suppen en unikt kraftig aroma og smak.

Det finnes også andre varianter av thaisuppe med kylling. Noen inkluderer mer eksotiske ingredienser som bambusskudd, sjampinjonger, og til og med sjømat. Andre er mer kjøttfulle, med store biter av kylling, grønnsaker og urter. Det er viktig å merke seg at mens de grunnleggende ingrediensene i thaisuppe med kylling forblir de samme, kan oppskriften variere betydelig avhengig av regionen og kokkens preferanser.

Thaisuppe med kylling er også kjent for sine helsefordeler. Den er mettende, men lav i kalorier, noe som gjør den til et godt valg for de som prøver å vedlikeholde eller miste vekt. Ingrediensene i suppen, spesielt urter og krydder, har også flere helsemessige fordeler. For eksempel, er sitrongress kjent for å fremme fordøyelsen og bidra til å redusere blodtrykket. Galangal har anti-inflammatoriske egenskaper og er kjent for å styrke immunforsvaret.

I tillegg til å være deilig og næringsrik, er thaisuppe med kylling også relativt enkel å tilberede hjemme. Den krever imidlertid at du er i stand til å få tak i visse ingredienser, spesielt urter og krydder som galangal og limeblader. Heldigvis er disse ingrediensene blitt mer tilgjengelige i internasjonale matbutikker og online.

Til tross for dens komplekse smaker, tar thaisuppen ikke lang tid å tilberede. Først brunes kyllingen i en gryte og satt til side. Deretter tilberedes en base med urter og krydder, før kyllingen blir returnert til gryten og buljongen blir lagt til. Etter en kort tilberedningstid tilsettes kokosmelk, og suppen er klar til servering. Den kan pyntes med ferske korianderblader og serveres med en deilig side av jasminris. Tradisjonelt sett skal denne retten nytes sakte, for å virkelig forstå og sette pris på de komplekse og rike smakene.