Ingredienser:
1 kg elgsteik (bankekjøtt)
2 ss smør
2 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
5 knuste einerbær
2 ts mild sennep
1 ss ripsgele
4 dl vann
2 røde paprika (strimlet)
2-3 ss hvetemel
2 dl rømme
1 hvitløksbåt

Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i store terninger og brun det godt i en stor panne. Ha det over i en gryte, dryss over salt og pepper og tilsett einerbær, sennep og ripsgele. Hell over vannet og la det småkoke i 50 minutter under lokk til kjøttet er mørt. Når det er igjen ca 15 minutter av koketiden, blandes paprikaen i . Rør inn en jevning av hvetemel og rømme og la retten surre i ca 5 minutter. Krydre med salt, pepper og ha i eventuell hvitløk.

Kokte poteter drysset med finhakket persille, passer godt til denne retten.