Ingredienser:

Kakeform 24-25 cm diameter, legg bakepapir i bunnen

175 g smør
175 g mørk sjokolade (70%)
2 dl sukker
3 egg
1 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker

Glasur:
125 g kokesjokolade (25g av den mørke fra kaken, og 100 g Dronningsjokolade eller annen mørk kokesjokolade)
2 ss fløte
1 ss melis

Tilberedning:

Smelt smøret forsiktig, brekk i sjokoladen og rør til alt er smeltet og blandet godt. Avkjøles litt.
Eggene piskes litt sammen med sukkeret.
Hell sjokolade/smørblandingen i eggedosisen under omrøring og bland godt.
Melet siktes med vaniljesukkeret til slutt. Rør til en jevn røre.

Stekes ved 175 grader i 25 min, midt i ovnen

Ta av ringen til formen, og la kaken avkjøles på rist. Så vender du den over på et fat og fjerner papiret.
Smelt sjokoladen til glasuren med fløten, og ha i melisen til slutt. Rør godt så kremen blir blank og jevn. Smøres på når kaken er godt avkjølt. Jeg pleier å strø litt mandelflak over men den er like god uten.

Server gjerne denne franske sjokoladekaken med pisket krem og hermetiske kirsebær eller friske bringebær.