Ingredienser:
4 plater ferdig butterdeig
1 pakke ferdig vaniljekrem
3 epler
Evt. hakkede mandler
Tilberedning:
Legg alle deigplatene oppå hverandre og kjevle ut så den dekker paiformen og litt ekstra til å brette over kanten.
Ta strimler med sølvfolie og klem godt til rundt kanten på paien så deigen ikke sklir ned (som et skråbånd).
Prikk bunnen og stek skallet på 200 grader i ca. 10 minutter.
Fjern folien, renskjær kantene og la den avkjøle seg litt.
(Denne delen kan du godt gjøre ferdig i god tid på forhånd)
Så legger du vaniljekremen i bunnen og dekker hele med tynne eplebåter i et fint mønster.
Dryss evt. over litt hakkete mandler.
Stekes ved 180 grader i ca. 45 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn.
Eplene skal være møre og kanten rundt sprø og gylden.
Serveres gjerne med litt is eller pisket krem.
Eplepaien smaker best nystekt.