Ingredienser
* 200g mørk sjokolade * 200g smør * 4 egg * 2 dl sukker * 2 1/2 dl hvetemel * 1 ts bakepulver
Tilberedning
1. Smør en 2 liters kakaform med løs bunn 2. Smelt sjokolade og smør over svak varme. 3. Pisk egg og sukker porøst til eggedosis. 4. Bland mel og bakepulver i en egen bolle. 5. Avkjøl sjokoladesmør noe og rør det forsiktig (IKKE BRUK VISP) inn i eggedosisen. VEnd melblandingen forsiktig i. Ved for kraftig røring synker deigen sammen. 6. Hell seigen ned i formen og stek ved 225 grader i 12 minutter. Kaken skal ikke gjennomstekes, men være litt deigete. 7. Avkjøl kaken i formen. Pynt kaken (evt kakestykker hvis de skal anrettes) med jordbær og sitronmelisse. Server den sammen med en god vaniljeis, evt pisket krem.

Mer om Fransk sjokoladekake

Fransk sjokoladekake, kjent også som «Gâteau au Chocolat», er en velkjent delikatesse i de mange bakverkbutikker og konditorier over hele Frankrike. Det er en lett og luftig kake, hvor ingrediensene er nøye sammensatt for å skape en smakfull og velbalansert dessert. Den franske oppskriften på denne dekadente kaken har blitt finslipt over tid for å skape en optimal balanse av de fineste sjokoladesortene, sukker, egg, smør og mel.

Franske konditorer tar stor stolthet i sitt håndverk og er kjent for sin førsteklasses sjokoladekake. Denne desserten er vanligvis laget med mørk sjokolade for å gi den en rik og intens smak. Noen ganger er det tilsatt en dash Cognac eller annen type fransk brennevin for å gi den en ekstra sjokoladedimensjon. Denne spesielle ingrediensen er ikke alltid inkludert, men når den er det, legger den til et vell av smak og dybde som setter den franske sjokoladekaken i en klasse for seg selv.

Kunsten å lage fransk sjokoladekake er noe som tar tid å mestre. Faktisk er det mange konditorer som bruker år på å perfeksjonere sine ferdigheter og teknikker, slik at de kan produsere den mest saftige, smakfulle og visuelt tiltalende sjokoladekaken. Høykvalitets ingredienser kombineres med presisjon og forsiktighet og oppskriften følges strengt for å sikre et perfekt resultat.

Når du smaker en skive fransk sjokoladekake, vil du merke de silkemyke teksturene, smaken av førsteklasses sjokolade, samt det subtile hintet av brennevin, dersom det er tilsatt. Den smelter nærmest i munnen din, og hver bit er en liten bit av himmelen. Det er en opplevelse du definitivt vil huske, og det er nettopp derfor fransk sjokoladekake har blitt en slik favoritt over hele verden.

Det er viktig å merke seg at det er mange varianter av fransk sjokoladekake. Noen er dekket med et lag av sjokoladeganache, andre er strødd med melis eller fylt med en rik sjokoladekrem. Noen er laget med nøtter, andre med frukt. Uansett hvilken type du foretrekker, er det sikkert at den franske sjokoladekaken vil gi deg et lite stykke av fransk kultur og tradisjon rett i dine hender.

Så, enten du er en fan av sjokolade eller bare elsker det franske kjøkkenet, er denne desserten et must å prøve. Med sin rike og intense sjokoladesmak, er den franske sjokoladekaken en dekadent nytelse som vil få deg til å se frem til hver bit.