* Røre 60 g mandler eller andre nøtter
* 250 g gulrøtter
* 100 g smør
* 225 g sukker
* 3 egg
* 180 g hvetemel
* 2 ts bakepulver
* 2 ts kanel
* 1 ts ingefær (finrevet eller malt)
* Glasur 150 g kremost naturell
* 50 g smør. romtemperert
* 100 g melis
* 2 ts vaniljesukker
* Pynt
* kanel, tyttebær eller revet sitron/appelsinskall
1. Sett stekeovenen på 175 grader. Pensele og dryss en liten langpanne. Alternativt dekk med bakepapir.
2. Mal nøttene i kvern eller matprosessor. Skrell gulrøtter ov riv dem fint på råkostjern eller i matprosessor.
3. Rør smør/sukker hvitt. Bruk evt matprosessor med kniver. Rør inn ett egg om gangen.
4. Bland gulrøtter og nøttemassen i smørkremen. Rør inn mel tilsatt bakepulver og krydder.
5. Hell røren i formen og og stek kaken på nederste rille i ca 45 minutter. Avkjøles i formen over rist.
1. Glasur Visk ingrediensene til en krem som smøres ut over kaken.
Skjæres evt i ruter/kakestykker. Dryss kanel over og pynt med tyttebær eller strimlet appelsin eller sitron (helst økologiske pga evt sprøytemidler i skallet).