Ingredienser

175 g mykt smør.
175 g demerarasukker
3 egg
3 ss sirup
40 g malte mandler
175 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 klype salt
40 g usøtet kakaopulver

Glasur:
225 g lys sjokolade, bukket i biter
55 g usaltet smør
5 ss fløte
1/2 ts vaniljesukker

Tilberedning

1. Smør 2 kakeformer, 20 ca i diameter, og kle bunnen med bakepapir. lag glasuren: Ha sjokolade, smør, fløte og vaniljesukker i en kjele. varm forsiktig under konstant omrøring til alt har smeltet. Hell væsken i en bolle, og la det bli avkjølt. Dekk med plastfolie og avkjøl glasuren videre i kjøleskapet i 1 time til glasuren er smørbar.

2. Rør smør og sukker hvit i en bolle. Bruk gjene en elektrisk håndmikser. visp gradvis inn eggene. Rør inn sirup og malte mandler. Sikt mel, bakepulver, salt og kakaopulver i en egen bolle, og vend det inn i blandingen. Tilsett om nødvendig litt vann til konsistensen er lett dryppende. Fordel røren i kakeformene, og stek dem midt i ovnen i en forvarmet stekovn ved 180 C i 30 – 35 minutter, til de er fjerndene ved berøring og en strikkepinne som stikkes inn midten, kan trekkes ren ut igjen.

3. la kakene hvile i formene i 5 minutter, og legg dem over på en rist, slik at du kan bli helt avkjølt. Legg de avkjølte kakene sammen med halvparten av glasuren i midten. Bre resten av glasuren over toppen og siden på kaken med en slikkepott, og lag et sirkelmønster i glasuren med slikkepotten mens du smører.