Ingredienser

-Fint siktet hvetemel (aller helst pizzamel, kjøpes på ultra o.l)
-Creme fraiche, lett type
-1 potte frisk basilikum
-Ekstra Virgin oil (god olje er viktig)
-hvitløk
-salt og pepper
-sitron
-parmasan
-pinjekjerner
-kylling
-skinke
-gjær
-ost, jeg bruker enten Mozarella eller vanlig Norvegia gulost.

Tilberedning

Pesto:

Jeg bruker stavmikser, men blender funker også sikkert bra.

Riv av bladene på basilikumen, gjør ingenting om det kommer med litt grener, spar gjerne litt til creme fraiche sausen. rens 3 fedd hvitløk, og ta ca. 50 gram pinjekjerner og 50 gram revet parmasan. legg alt dette oppi blenderen/stavmikser og tilsett sitronsaft og pepper. Jeg mener det går fint ute salt pga oljen og osten som er ganske salt. Tilsett nå i hvertfall 0.5dl olje og kjør blender/stavmikseren. Som regel er dette litt lite olje, så tilsett gjerne litt mer, men det må brukes skjønn, kommer veldig ann på basilikumplanten osv. Bruk fornuft. Pestoen burde ha ikke være altfor flytende.

Pizzadeig:

3dl mel, halv pakke gjær, 1/2 ts salt, 3-5 ss olje og ca 1 dl med lunket vann i en bolle. Bland selvfølgelig det tørre før vann og olje tilsettes 🙂 dette må eltes i minimum 10 minutter for hånd. En viktig regel jeg bruker er å heller ta for mye vann sånn at deigen blir tørr. Mye lettere å tilsette mer mel i ettertid enn mer vann.

Smør gjerne litt mer olje over og la deigen heve i minimum 30 min eller til ca dobbel størrelse.

Finn så fram bakepapir og kjevle deigemnet ut over en stor langpanne, det skal bli en stor og tynn bunn som dekker neste hele flaten. La det heve i ca 30-45 min.

Creme fraiche saus:

ca. 2 dl creme fraiche med litt pepper, resten av basilikumen, litt sitron og 1 fedd hvitløk. Fordel jevnt over pizzabunnen.

Pizzafyll:

1 middels stor kyllingfilet 150-200 gram i tynne lange strimler
1 boks ferdigkuttet skinke, evt bog-skinke. ca. 200 gram.
1-2 tomater.
200-250 gram revet ost.

fordel jevnt over hele pizza’en.

Steking:

Forvarm ovnen til max (300 grader) og la det steke i ca. 7-9 minutter. Steketid avhenger veldig av egen preferanse og hvilken ovn man har. Jeg har en gammel jallaovn med over/under-varme.