Ingredienser

175g Smør
175g domerarasukker
3 egg
225g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl sterk, svart kaffe

Glasur:

1 1/4 dl melk
125 g smør
3 ss Demerarasukker
575 g melis

Pynt: Sjokolade trukne kaffebønner, og mokkabønner eller bare sjokolade kuler.

Tilberedning

1. forvarm stekeovnen til 180 C. Smør 2 runde like store kakeformer på ca 30cm i diameter, legg bakepapir i bunnen av formene.

2. Rør smør og sukker hvitt. bruk gjerne en elektrisk håndmikser. Rør gradvis inn eggene. Vend inn mel, bakepulver og kaffe. Fordel røren i formene og stek kaken midt i ovnen i ca 30 min, til de har hevet seg pent og er elastiske ved berøring. avkjøl dem i formene i 5 min. Vend kakene u, og fjern bakepapiret. Avkjøl dem helt på rist.

3. Lag glasuren: Ha melk og smør i en kjele. Sett kjelen over svak varme, og varm opp under omrøring til smøret har smeltet. Ta gryten av varmen, og sett den til side. Ha demerarasikker i en separat kjele. Varm opp over svak varme under konstant omrøring til sukkeret er oppløst og har fått en gyllen karamellfarge. Trekk kjelen av varmen, og rør inn melkeblandingen. Sett kjelen tilbake på varmen, og rør til karamellen er oppløst.

4. Trekk kjelen av varmen, og rør gradvis inn melis. Rør til glasuren har fått en smidig konsistens. Smør glasur på den ene kaken, legg den andre oppå, og fordel resten av glasuren på toppen og på sidene.