Frityrstekt scampi og kamskjell i filodeig

Ingredienser
* 16 scampi * 8 kamskjell * 2 ss oystersauce * 2 ss koriander * 2 fedd hakket hvitløk * ½ ts malt sort pepper * 1 ts salt * 2 eggeplommer * 4 ark med filodeig (vårrulldeig, kjøpes frossen i kinabutikker) * 1 l soyaolje Søtlig chilisaus: 1 dl sukker 1 ½ dl vann 2 ss eddik 7% 2 fedd hvitløk 3 chalotteløk 3 hakkede store chili 2 ss fishsouce 1 ss lime ½ ts maizena
Tilberedning
Skrell scampiene og la litt av skallet sitte igjen på halen. Ta en liten kniv og snitt inn på ryggen slik at du kan ta bort tarmen, hvis den er der. Bland oystersauce, hakket koriander, hakket hvitløk, salt og malt pepper i en stor bolle og vend scampiene i marinaden. Tin filodeigen, og del arkene i 4 firkanter. Pensle den med eggeplomme og rull scampiene inn i den tynne deigen. La haletuppen stikke ut som pynt og ”håndtak” til å ta i når de skal spises. Nå lages sausen: I en foodprocessor kjøres hvitløk, chalotteløk og chili til de er finhakket, sammen med vann, eddik og sukker. Ha alt i en kjele og kok opp. La sausen småkoke i 30 minutter før den jevnes med litt maizena utrørt i vann. Smaksett sausen med fishsauce og limesaft. Sausen serveres kald. Varm en kjele med olje til fritering til 170 C. Stek rekene i tre minutter til de er pent brune og sprøstekte. Legg dem på en serviett slik at fettet drypper av. Server dem varme med chilisausen som dip. Ønskes retten som mer enn en forrett kan en også servere ris til. Legg scampi og kamskjell på sidene av tallerkenen, med chilisaus i midten. Har du ris til, form denne som en ball og legg den i midten.

Mer om Frityrstekt scampi og kamskjell i filodeig

Sushi er ikke den eneste måten å glede seg over de delikate smakene av sjømat. En måte å nyte dem på er ved å frityrstekte scampi og kamskjell i filodeig. Denne uvanlige vrien på frityrstekte delikatesser bruker to av de mest populære sjømatproduktene, nemlig scampi og kamskjell, og gir dem en ekstra dimensjon av tekstur og smak med filodeig.

Scampi er små hummerlignende skapninger som trives i havet. De har en søt, kjøttfull smak som er elsket over hele verden. Kamskjell på den andre siden er kjent for sin delikate, men distinkte smak. Når disse er kombinert, gir det en rik symfoni av marin smak, som er forsterket ved å dekke dem i tynne ark av filodeig og frityrstekes til perfeksjon.

Frityrstekt scampi og kamskjell i filodeig er en asiatisk-inspirert rett, som tar høyde for den delikate balansen mellom smaken av fersk sjømat og den sprø teksturen av filodeigen. Når filetene tilberedes på denne måten, låses saftigheten og smaken av sjømaten inne, mens filodeigen blir gyllenbrun og knasende sprø.

For å lage denne retten, starter man med å pille og rengjøre scampi, og tar ut rognen fra kamskjellene. Deretter pakkes de inn i filodeig, og stekes i frityrgryten til de blir sprø og gylne. Denne prosessen tar ca 5 til 7 minutter.

Retten kan serveres med ulike sauser for å gi ytterligere smaksprofiler. En populær kombinasjon er en søt og sur saus, men for dem som foretrekker noe mer eksotisk, kan en spicy chilisaus eller en rik, umami hoisinsaus være et ypperlig alternativ.

Selv om frityrstekt scampi og kamskjell i filodeig er en enkel rett å lage, krever det nøyaktighet og timing for optimal resultat. Derfor anbefales det å prøve denne retten på et tidspunkt hvor du har tid til å gjøre deg kjent med prosessen. Denne retten, som har nok smak til å appellere til både sjømatelskere og de som setter pris på frityrstekte godbiter, vil garantert bli en hit på ditt neste måltid.

3 kommentarer om “Frityrstekt scampi og kamskjell i filodeig”

  1. Skal man gjøre det sammen med kamskjellene. Skal sausen serveres varm eller kald ? Det står begge deler nemlig.

Legg igjen en kommentar