Ingredienser

4 medium store calamares
3 fedd hvitløk, finhakket
1 finhakket løk
2 spiseskjeer hakket persille
125 gram røkt skinke, skjært i små stykker
2 spiseskjeer brødsmuler
1 egg
salt o pepper
1 spiseskje mild paprika
Litt mel
4 spiseskjeer olivenolje
2 modne og skrellede tomater
Saften av 1 sitron
125 ml hvitvin

Tilberedning

Rens calamaren skikkelig, kutt finner og armer i små biter som du deretter blander med 2 av de hakkede hvitløksfeddene og halve løken, persillen, skinken, brødsmulene og egget. Krydr dette med salt og pepper, litt paprika, og putt denne blandingen inn i calamarene. Rull de fylte calamarene i litt mel. Varm oljen i en dyp stekepanne og brun calamarene på begge sider. Ta de ut av pannen, tilsett den resterende hvitløken og løken brun dette til det blir gjennomsiktig. Rør de oppskårede tomatene og litt persille inn i dette, samt sitronsaften. Legg calamarene igjen over dette, hell over vinen og la det koke opp. Senk varmen, dekk til pannen og la det småkoke i om lag 1 time.