* 750 g hvetemel
* 1 ts salt, 2 ts tørket oregano
* 1 pose tørrgjær
* Ekstra jomfu-olivenolje
* 4 1/2 dl lunkent vann
* 100g stenfri hakket oliven
* 100g hakket valnøtt
1. Hvetemel, salt, tørket oregano og tørrgjær blandes i en stor bolle
2. Lag en fordypning midt i melblandingen og hell i 5ss eksta jomfru-olivenolje og 4 1/2 dl lunkent vann. Bland til en fast deig, tilsett ekstra vann om nødvendig. Legg deigen på en melet arbeidsbenk og elt i 5 minutter eller til deigne er jevn og glatt.
3. Form deigen til en kule. Hell 3 ss olivenolje til i bollen, legg deigen tilbake og snurr den rundt så hele deigkulen blir kledd med olje. Sett bollen under en stor plastpose, brett endene inn under bollen, pass på at det er nok luft i posen. La deigen heve til til dobbel størrelse.
4. Elt deigen i 2-3 minutter, del den i to, elt igjen i 1 minutt. Kjevle hver halvdel ut til et rektangel på 30
5. 20 cm. Dryss over ca 200 g av de smakstilsetningene du har valgt (stenfrie hakket oliven og valnøtter). Rull hver del sammen som en rullekake
6. Legg rullene på smurte stekebrett. Bøy dem sammen til rundinger, eller la dem ligge som lange pølser. Forsegl skjøtene med vann. Dekk dem til og etterhev. Pensle med mer olje og stek dem ved 200 grader i 35-40 minutter, til de er gylne. Avkjøes på rist
Deles i passende biter og serveres på en liten tallerken.