Ingredienser
250 gr. hvetemel
150 gr. margarin
150 gr. sukker
2 ts. bakepulver
1-2 eggeplommer
1 sp. fløte
Tilberedning
Ha hvetemel, bakepulver, sukker og margarin i foodprocessoren. Bland til det blir en grynete masse.
Tilsett fløten og halvpiskede eggeplommer. Stopp maskinen når massen samler seg til en ball.
Klem deigen ut i en smurt kakeform, spar litt deig til gitter på toppen.
Lag fyllet.
Fyll:
2 eggehviter
175 gr. malte mandler
150 gr. sukker
Pisk eggehvitene stive med sukkeret. Vend inn de malte mandlene.
Ha fyllet oppi kaken. Kjevle ut resten av deigen og skjær ut gitter som du legger oppå fyllet igjen.
Steketid:175 grader, nederste rille, ca. 45 minutter. Form 24-26 cm.
Jeg ganget bunnen med 1.5, og fyllet med 2. Det ble kjempegodt!! Fikk mange komplimenter for denne kaken… Takk for oppskriften! (Spiste siste biten i dag, tre dager etter den ble bakt, og den smakte fremdeles helt suverent 🙂