Ingredienser

1 marengs ( ferdigkjøpt eller hjemmelaget ).
2 eggehviter
125 gr. sukker

Tilberedning

Pisk eggehvitene halvstive. Tilsett sukkeret i ca. 4 omganger, pisk godt mellom hver gang.

Tegn en sirkel rundt en tallerken på et bakepapir,22-24 cm. i diameter. Smør marengsmassen utover i hele sirkelen.

Steketid: 110 grader, 1 ½ – 2 timer, midt i ovnen.

1 plate kokesjokolade kokes opp med 2 dl. melk. Ha oppi 5 plater med oppløst gelantin ( les bruksanvisning på pakken ).

Ta en kakeform og dekk den med glad-pack. Tøm oppi sjokoladerøra. Pisk ½ liter fløte. Ta en liten boks fruktcoctail, hell av krafta. Bland fruktcoctail, litt hakka nøtter, den piskede kremen og 5 plater oppløst gelantin. Ha dette oppi formen.

Legg den ferdige marengsen over dette. La det stivne, ca. 2-3 timer. Hvelv hele formen på et fat, slik at marengsen kommer ned. Løft av formen. Pynt etter behag.