Gazpaco machego

Ingredienser
– 2 håndfull kjeks ”torta de gazpacho” per person (dette finner du på El Corte Inglés, ellers kan du bruke usaltede kjeks, det går like fint!) – 1 rype – ½ kanin – ½ hare (eller evt. bare en kanin, alt ettersom hva du finner på markedet) – 1 stor tomat – 1 blad hvitløk – halvannen hel hvitløk ( helst uten å dele denne opp i for store deler) – Knust pepper, etter smak
Tilberedning
Putt kjøttet i en kasserolle for å koke dette opp sammen med laurbærbladet og den hele hvitløken, pepperen, og lite grann sukker. Når kjøttet er kokt, del det opp og fjern beinene. I en stekepanne, stek de fire-fem løse hvitløksfeddene og knus tomaten (i denne rekkefølgen). Legg kjøttet også i den stekepannen, og kok alt i ca 5 minutter. Deretter fyller du i litt vann for å koke kjøttet, og hell i de knuste kjeksene. La det koke mens du rører rolig, inntil alt blander seg. Ta det bort fra varmen, og la det ”hvile” i om lag 10 minutter. Deretter, bruk salt og pepper etter smak.

Mer om emnet: Gazpaco machego

«Gazpaco manchego», også kjent som «gachas manchegas» eller bare «gazpaco» i La Mancha-regionen, er en tradisjonell spansk rett som har sin opprinnelse i safran- og vindistriktene i Castilla-La Mancha. Den skiller seg sterkt fra den kald suppen gazpacho andaluz som også er populær i Spania. La oss dykke ned i litt mer informasjon om denne spennende retten.

Gazpaco manchego er vanligvis en varm, deilig og hjertelig pastarett. Den kan tilberedes på forskjellige måter og med forskjellige ingredienser, som for eksempel vilt, kanin, kylling, og ulike grønnsaker som paprika og tomater. Pastaen, som er skåret i små biter, kalles «tortas» og er laget av hvete. Dette er retten som gir liv til eksepsjonelle sosiale sammenkomster, særlig i landområder.

En interessant del av gazpaco manchego er hvordan retten er servert. Tradisjonelt serveres denne retten i en stor, dyp trebolle som deles av alle rundt bordet, noe som gjenspeiler rettens sosiale aspekt. De historiske treskålene er nå erstattet av keramiske fat, men essensen av retten har forblitt den samme.

Hva mer er, retten har en rik kulturell historie. Den har vært en del av den lokale kulturen i mer enn tusen år, og har overlevd gjennom flere generasjoner og forskjellige styresett. Til tross for modernisering og endringer i matvaner, har gazpaco manchego bevart sin plass i det spanske kjøkkenet.

Det er ingen tvil om at gazpaco manchego er en rett som skiller seg ut. Hver enkelt ingrediens og tilberedningstrinn, dens historie og kulturelle betydning, gjør den til en delikatesse som representerer en særlig side ved den spanske gastronomiske tradisjon. Den er like mangfoldig og rik på aromaer som regionen den kommer fra.

Legg igjen en kommentar