Frokosten er dagens viktigste måltid, og den hjelper kroppen med å begynne forbrenningen etter en lang natt. I tillegg gir den godt med energi slik at man kan konsentrere seg bedre utover dagen. Derfor er det viktig å få i seg en skikkelig frokost, men ikke alle er like gode og sunne.

Ettersom frokosten starter forbrenningen er det veldig viktig å spise en solid frokost om man slanker seg eller vil ned i vekt. Det viser seg at man aldri får like god forbrenning om man dropper frokosten den dagen, altså at forbrenningen vil være lavere gjennom hele dagen. Men hvis man først vil ned i vekt er det viktig at frokosten ikke blir altfor mektig og inneholder for mye kalorier. For å oppnå dette bør man bruke mye frukt og grønnsaker, da disse gir mye energi, men forholdsvis lite kalorier i forhold til mye annet.

Eggbaserte frokoster er stort sett gode, men det er ikke så lurt å spise egg hver dag, da det kan gi deg et høyt nivå av kolesterol, og mange vil salte dem såpass at man får i seg mer salt enn man bør. Den positive siden med egg er at de inneholder mye proteiner, noe som gir deg god og sunn energi, og dermed en god start på dagen. I tillegg er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan gjøre med egg, og de kan både kokes, stekes, røres sammen til en omelett eller gjøre de til eggerøre. Så spis egg regelmessig, men ikke hver dag.

Å servere en eggrett sammen med litt grønnsaker og to skiver brød gir en skikkelig solid frokost som har det meste. Da får man både proteiner, vitaminer og karbohydrater, noe som betyr at man får riktig godt med energi, samt et variert måltid som holder deg sunn. Om man vil være sikker på å få i seg alt man trenger av vitaminer og sånt bør man variere mellom kjøtt fra dyr, fugl og fisk regelmessig.

Brød med pålegg er også en god mulighet, og et godt og nøringsrikt brød gir deg både mye energi og godt med vitaminer. Selve pålegget avgjør egentlig hvor sunn frokosten blir, men pålegg som ost og kjøttpålegg gir en variert og god start på dagen.

Frokostblandinger er en populær frokost, og disse kommer i de fleste former og varianter. Det er blant annet mange frokostblandinger som stort sett inneholder sjokoladeprodukter, og disse er verken sunne eller energigivende. De gir deg en metthetsfølelse som går veldig fort over, og anbefales ikke. Bytter man ut sjokoladefrostblandinga med en sunnere frokostblanding basert på nøtter og korn vil man få mye mer energi og et bedre kosthold. Så bytt ut sjokoladefrokostblandinger med kornbaserte frokoster, så får man mye mer energi og et sunnere kosthold.

Havregryn er også en populær frokost, og havregryn er faktisk den maten som gir deg best metthetsfølelse i forhold til mengde mat man spiser. Den er også rik på energi, og er en veldig god frokost om man har skole eller jobb hvor man trenger et stort overskudd. Ulempen med havregryn er at den inneholder mye kalorier, og er dermed ikke så god for folk som slanker seg eller beveger seg lite.