Ingredienser

4 egg
250 g sukker
1 1/2 dl kremfløte
75 g smeltet margarin
1 ts kardemomme
1 ts hornsalt
ca 500 g hvetemel
ca 1 1/2 kg matfett/smult

Tilberedning

Visp eggene med sukkeret til eggedosis. Tilsett fløten og den smeltede margarinen vekselvis med hvetemelet, tilsatt kardemommen og horsaltet. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk den til med plast og la den hvile i ca 1 time i kjøleskapet.

Kjevl deigen ut ca 1 cm tykk og stikk den ut med en smultring-utstikker.
Børst av overflødig mel. Legg smultringene på lett melede fjeler etterhvert.
Smelt matfett/smult i en gryte eller kjele. Bruk et termometer for å kontrollere temperaturen. Den bør være ca 180o C før smultringene legges i. Kok smultringene til de er lysebrune og gjennomstekte ca 5 minutter alt etter tykkelsen. Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten.
Bruk en god hullsleiv til å vende smultringene med under kokingen og til å ta dem opp med. Legg smultringene etterhvert på en rist med fettsugende papir.