Ingredienser

3 egg
250 g sukker
5 dl seterrømme
1 1/2 dl melk
4 ts hornsalt
2 ts kardemomme

Tilberedning

ok i jerngryte og bruk så mye smult at kakene får god plass. Beregn ca 1 kg smult til 1 porsjon kaker. Varm fettet langsomt til ca. 175 C. Fettet er passe varmt når det bruser rundt en pinne. Kakene skal gå raskt til bunns og straks dukke opp igjen, heve seg og bli gyllenbrune på undersiden. Snu dem raskt så de blir jevnt brune. Tilsett en bit rå potet om fettet blir for varmt. Er fettet for lite varmt trekker kakene fett. Er fettet for varmt blir kakene brune utenpå og rå inni. La de stekte kakene bli avkjølt på papirhåndkle over en rist før de legges i plast.
Visp egg og sukker til eggedosis. Visp rømmen. Bland alt forsiktig.
La deigen stå til neste dag.
Kjevle ut leiver ca 1 cm tykke. Stikk ut smultringer med evnt. smultringutstikker og kok dem i smult.

Kjevl deigen ut ca 1 cm tykk og stikk den ut med en smultring-utstikker.
Børst av overflødig mel. Legg smultringene på lett melede fjeler etterhvert.
Smelt matfett/smult i en gryte eller kjele. Bruk et termometer for å kontrollere temperaturen. Den bør være ca 180o C før smultringene legges i. Kok smultringene til de er lysebrune og gjennomstekte ca 5 minutter alt etter tykkelsen. Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten.
Bruk en god hullsleiv til å vende smultringene med under kokingen og til å ta dem opp med. Legg smultringene etterhvert på en rist med fettsugende papir.